När det kan vara bra att skaffa villalarm

När det kan vara bra att skaffa villalarm

Att skaffa villalarm kan upplevas lite som en snårskog och du har nu länge skjutit på att ta tag i saken och beställa ett. Eftersom ett inbrott aldrig har skett hittills är du kanske till och med invaggad i en falsk trygghet som gör det svårt att hitta motivationen till att få tummen ur.

Risken ökar i området

Du pratade med din granne som hade pratat med en annan granne som i sin tur hade pratat med ytterligare en granne som kände någon i området som fått inbrott. Dessa nyheter sprider sig snabbt och brukar allt som oftast vara sanna. Har väl någon i området fått inbrott ökar genast risken för att även du ska få det. Anledningen till detta är att tjuvarna redan har spanat in området och kan mycket väl komma tillbaka. De kan till och med ha spanat in din villa men på grund av att du var hemma just den kvällen, så tog det inte ditt hus då.

Det kan göra vem som helst paranoid, men risken är att tjuvarna håller koll på er och kan till och med stå ute i skogen och spana i mörkret. Ser de då att ni åker bort en kväll, eller att ni kanske packar bilen för att uppenbarligen vara borta längre än bara över dagen, kan det hända att ni har fått ett ovälkommet besök när ni kommer tillbaka. Ni behöver inte ens vara borta länge, det kan räcka med så lite som 10 minuter för tjuvarna att redan ha hittat allt de behöver och sedan lämnat.

Ett villalarm för att skydda dina ägodelar

Kanske har du precis köpt något mycket dyrbart. Kanske ärvde du precis av en nära släkting. Oavsett hur det gick till har du kanske plötsligt något mycket stöldbegärligt hemma. Eller så har du kanske alltid haft stöldbegärliga saker som smycken och liknande hemma. Ett villalarm kan hjälpa dig att skydda detta. Självrisken på försäkringarna kan vara hög och man får i princip aldrig tillbaka tillräckligt med pengar för att kunna köpa allt nytt igen, därför ska du aldrig lita helt och håller på din försäkring. Med villalarm får du dessutom ibland bättre villkor för din försäkring.

Det kan även vara en bra idé att skaffa villalarm om du vet med dig att er villa kommer att stå tom ett tag. Många passar på att åka till sommarstugan, åka ut med båten eller med husvagnen under semestrarna och huset hemma kommer att bli lämnat ensamt under några veckor eller kanske månader. Kanske har du redan kommit överens med någon som ska komma dit för att vattna blommorna och ta in posten, men om de inte bokstavligen lånar huset och bor där, är det bara ett litet skydd mot tjuvar. Ett villalarm kan då vara skönt att ha för att försäkra er om att huset har ytterligare ett skydd medan ni är borta, speciellt som att detta skydd är på dygnet runt.