Håll rent i naturen – varför röja sly är viktigt

Håll rent i naturen – varför röja sly är viktigt

Slyröjning innebär att man tar bort små buskar, vildgräs och lågt växande träd. Alla skogsägare i Stockholm behöver ibland genomföra slyröjning för att träden ska kunna växa bättre. Om skogen tillåts växa fritt så kan skogsbränder uppstå och dessutom tar ogräs och buskar upp plats för andra växter. En del tar hand om sin skog på egen hand medan andra köper in tjänsten från en professionell slyröjare.

Varför anlita en professionell slyröjare?

Om det rör sig om ett mindre område kan man rensa det från sly själv. Det är dock väldigt tidskrävande och du bör ha god fysik och muskelstyrka för att orka genomföra en slyröjning. Det är lätt hänt att man överbelastar kroppen om man använder röjsågen under lång tid. När du röjer sly så utsätter man sig själv för giftiga växter och ormar vilket kan orsaka skador.

I vissa fall är därför den bästa lösningen att anlita en professionell slyröjare. När det till exempel är väldigt mycket sly som ska bort så är det förmodligen bättre att köpa in tjänsten eftersom det krävs ganska tunga maskiner för att utföra röjningen. Dessutom tjänar du in både tid och ork.

Vilken utrustning behöver jag för slyröjning i Stockholm?

När man ska röja sly själv ska man alltid vara noga med säkerheten. Du bör ha korrekt utrustning för att utsätta dig själv för så liten risk som möjligt. Man ska ha på sig arbetshandskar, långärmad tröja och skyddsglasögon.

Använd alltid hjälm med visir. Eftersom det är tungt att röja med motorsåg så är det viktigt att investera i en riktigt bra röjsåg. Innan man ska röja så ska luftfiltret alltid rengöras och klingan ska slipas. Andra verktyg som kan vara praktiska att ha till hands är grästrimmer och en stark gräsklippare. Säkerheten ska alltid komma främst eftersom en skada uppstår så lätt.

Vad tänka på när man anlitar en slyröjare?

Det billigaste företaget som utför slyröjning i Stockholm är kanske inte det bästa för dig. Ett företag som har utrustning av bra kvalitet kostar pengar att anlita. Fråga därför alltid vilken typ av maskiner företaget har och vilken utbildning personalen har. De bör till exempel ha utbildning i både röjsåg och motorsåg. Det är viktigt att de använder sax istället för röjsåg när de röjer sly som växer tätt inpå andra träd för att inte utsätta träden för skada. Kontrollera alltid att företaget har en ansvarsförsäkring om någonting skulle bli förstört och att de också ha en försäkring som täcker arbetsskador.