SkinCeuticals – ett amerikanskt hudvårdsmärke med en stark filosofi

SkinCeuticals är ett amerikanskt hudvårdsmärke som grundades 1997 av Dr. Sheldon Pinnell. Han var en av pionjärerna när det kommer till hudvård skapad och framtagen baserad på vetenskaplig forskning. Idag säljs SkinCeuticals produkter runt om i världen och används inte bara av privatpersoner utan även av dermatologer, plastikkirurger och av spaterapeuter som använder produkterna i sina proffesionella behandlingar.

SkinCeuticals filosofi

Antioxidanter en avgörande roll i företagets filosofi. Deras erfarenhet och forskning har visat att antioxidanter är viktiga för hudens åldrande då antioxidanter kan neutralisera påverkan från den externa miljön. Exempel på miljöfaktorer som kan påverka huden är bland annat UV-strålning, rök och föroreningar i luften. En åldrande hud är alltså inte bara tidens tand som sätter sina spår utan har även påverkats av miljön vi rör oss i och som huden också påverkas av.

För att minska dessa ålderstecken och hålla dem till endast de nödvändigaste har en hudvårdsrutin från SkinCeuticals därför tre verkningsområden grundade i deras filosofi.

  • Förebygga framtida skador på huden
  • Skydda sin naturliga och fina hy
  • Korrigera skador som redan skett på huden

Patenterad hudvård

Dr. Sheldon Pinnells resa började när han forskade på hur c-vitamin lättare kan tas upp av huden. Dr. Sheldon Pinnells forskning gav resultat och idag har SkinCeuticals en patenterad formula på hur c-vitaminet bättre kan absorberas av huden.

C-vitamin har visat sig vara en viktig antioxidant, inte bara för kroppen i stort då c-vitamin är bra för vårt immunförsvar, utan även för huden. C-vitamin är en antioxidant som gör att huden inte blir uttorkad, hjälper till i bildandet av kollagen och att hudens förnyelseprocess. Kollagenet i huden är det som bidrar till att huden behåller sin spänst och en god nivå av kollagen kan minska fina linjer och motverka ålderstecken. Kollagenet ger även huden sitt ”glow”.

Därför är det inte heller så konstigt att en av deras bästsäljande produkter är ett prisbelönt vitamin C-serum som heter SkinCeuticals C E Ferulic – ett serum som reparerar, skyddar och korrigerar huden. En annan bästsäljande produkt är deras SkinCeuticals Triple Lipid 2:4:2, en ansiktskräm för mogen hy som berikar huden med lipider och verkar stärkande. SkinCeuticals alla produkter ska vara produkter av tidigare forskning och ha en dokumenterad positiv effekt.