Bra för både plånboken och miljön

Med en frontmonterad cykelsits kan du ta med även de minsta barnen på cykelturen. Att cykla är bra både för plånboken, hälsan och miljön och många barn tycker att det är härligt att susa fram längs gatorna. Du slipper dessutom bilköer så kanske är det till och med snabbare än att ta bilen?

En frontmonterad cykelsits sätter du enkelt fast på din cykels styre. Med ett extrafäste är det smidigt att flytta sitsen mellan olika cyklar om ni är fler i familjen som ska cykla med barnen.

Säkert och enkelt

För att ditt barn ska sitta säkert i en frontmonterad cykelsits måste det kunna sitta stabilt av sig själv. En frontmonterad cykelsits kan användas från ungefär nio månader tills det att barnet väger 15 kilo. De flesta cykelsitsar har ställbara fotstöd och fotremmar så att du kan justera dessa när barnet växer. Ryggstödet skyddar barnets nacke och det bör finnas tillräckligt med utrymme för att en hjälm ska få plats. Barnet spänns fast med hjälp av en sele som brukar ha tre eller fem punkter. Även denna är justerbar. Andra säkerhetsrelaterade saker att tänka på är att ni bör vara utrustade med reflexer eller lampor för att synas ordentligt när det är mörkt. På så sätt förlänger ni även cykelsäsongen. 

Miljövänligt och ekonomiskt

Är vägen till förskola, skola eller arbete så pass kort att det skulle vara ett alternativ att cykla? Genom att välja cykeln slipper du bilköer och ger dig själv en bra start på dagen genom att få in den där vardagsmotionen som så många av behöver. Ditt barn tycker förmodligen att det är härligare att färdas i friska luften på en cykel än i en bil och kanske kan det därför även minska de där konflikterna som du gärna skulle slippa på morgonen. Idag vet de flesta av oss att korta bilturer är skadliga för miljön och genom att ta cykeln istället för bilen så bidrar du till en bättre framtid för dina barn. Men kanske är ni en stor familj och det är svårt att få med sig alla på cykeln? Genom att använda både en bakmonterad och frontmonterad cykelsits får du med dig två barn på cykeln. 

En cykelsits är en utmärkt investering om man vill ta sig runt när man cyklar med barn, leta efter en cykelsits under en av årets större reor som black friday och cyber monday så kan du säkerligen göra ett klipp.