Säkert hem

Det spelar egentligen ingen roll om man bor på Lidingö, på Östermalm, i Hässelby eller precis bredvid Stureplan, en bra säkerhetsdörr är ett måste för att kunna sova tryggt om nätterna. Naturligtvis finns det saker som är roligare att handla och lägga en större summa pengar på, men få är så viktiga som en bra dörr som funkar i många olika lägen. Inte nog med att dörren ser till så att ni inte brinner upp, säkerhetsdörren skyddar också mot den giftiga röken som annars kan ställa till med mycket hemskheter.

På samma sätt som dörren skyddar mot flammor och rökutveckling, håller den också ute både oönskat oljud och väsen från både grannar och trapphus, samt naturligtvis de klåfingriga inbrottstjuvarna som vill tjäna en hacka på dina saker.

Dörren skyddar mot oljud

Kanske är det dina ungar som är av en extra högljudd sort. Gärna på söndagsmorgonen när trötta grannar, och du med för den delen, hade sett framemot en liten, liten sovmorgon. Men så startar inte barnprogrammen fort nog eller så är iPaden urladdad eller finns det bara mörkt bröd till frukosten och tredje världskriget bryter ut hemma hos er. Det skriks och gormas och stökas runt i panik så att fönstren skallrar. Då är det skönt att kunna förlita sig på att även i Stockholm är det ingen som hör er, säkerhetsdörren gör sitt jobb. På samma sätt slipper ni höra när grannarna bråkar med varandra i trapphuset. Ni behöver inte lyssna på deras anklagelser och lära er deras innovativa nya svordomar.

Håller de klåfingriga borta

Det kan till och med vara så att du kanske känner att det är onödigt med en säkerhetsdörr för att du ändå inte äger något av värde och tänker att de gärna får bryta sig in och kolla läget i jakt på något som kan dra in cash. Men inbrottstjuvarna har inte för vana att lugnt och stillsamt smyga omkring och inspektera lägenhetens möjligheter. De rusar runt, sliter upp lådor och river ut allt innehåll så snabbt de bara kan. De vänder upp och ner på hela stället, vilket resulterar inte bara i en oerhört stökig och smutsig lägenhet som du själv måste få ordning på, utan också en obehaglig känsla av att någon ond, främmande, har varit inne hos dig och rört dina saker. En säkerhetsdörr i Stockholm hjälper till att hålla dem borta.