Ostar från www.ostbricka.se passar till alla tillfällen

En fördel med att komponera en bricka med ostar från www.ostbricka.se är att ostarna kan passa bra till alla tillfällen och tillställningar. Fortsätt att läsa för att få reda på hur du kan sätta samman en ostbricka som passar ett specifikt tema eller sammanhang!

Så kan du välja ostar från www.ostbricka.se till olika tillfällen

När du ska välja ostar från www.ostbricka.se till ett specifikt tillfälle bör du göra valet av ostar och tillbehör utifrån tillfället ifråga. Detta kan du med fördel göra på följande sätt:

  • Romantisk ostbricka för två. För att skapa en intim och romantisk ostbricka för två bör du välja några lyxiga och eleganta ostar. Du kan exempelvis välja en krämig brie, en smakrik blåmögelost och en delikat åldrad gouda. Komplettera gärna med färska jordgubbar, fikon och mörk choklad som tillbehör. Servera tillsammans med ett gott mousserande vin eller champagne. Presentera de olika ostar och tillbehören på en vacker marmor- eller träbricka och tänd några ljus för att skapa en mysig atmosfär.
  • Familjevänlig ostbricka. För att sätta samman en familjevänlig ostbricka bör du välja några milda och populära ostar som de flesta familjemedlemmar kommer att gilla. Du kan till exempel satsa på en mild cheddar, en mjuk mozzarella och en smakrik gouda. Lägg till tillbehör som vindruvor, äppelskivor och kex samt några charkuterier som salami och skinka. När det kommer till dryckesalternativ kan du erbjuda ett urval av alkoholfria drycker som mineralvatten och fruktsoda.
  • Temabaserad ostbricka. Skapa en ostbricka som fokuserar på ett specifikt tema eller en viss region. Du kan till exempel välja enbart franska, italienska eller spanska ostar. Välj ostar och tillbehör som representerar det valda temat och para ihop dessa med lämpliga regionala drycker. Exempelvis kan du välja ostar som brie, comté och roquefort för att skapa en fransk ostbricka. Till brickan kan du då servera ett urval av baguetter, päron och valnötter samt komplettera med ett gott franskt vin.

Dessa är bara några förslag på hur du kan sätta ihop en ostbricka. Fler förslag och mer inspiration finner du på sajten www.ostbricka.se.